jycke-tryck.se

Freestyle & HtM

Freestyle & HtM

Fresstyle är en hundsport för dig som gillar musik. Fokus ligger på att du och din hund ska samarbeta och ha roligt. Under kursen i Freestyle får man lära sig att utföra ett program med sin hund till musik. 

Vare sig du vill tävla i Freestyle eller bara ha roligt tillsammans med din hund kan du ta en kurs i Freestyle. 

Freestyle nybörjare - grundkurs

När du är nybörjare och vill prova på freestyle kan du ta en nybörjarkurs eller ibland även kallad grundkurs i Freestyle. Här lär ledaren ut de grundpositioner som finns inom hundsporten Freestyle. Ledaren anpassar sig efter de tidigare kunskaper som hundarna har. Du får även lära dig hur du bygger upp ett program samt träna på kedjor. 

Freestyle fortsättningskurs

När du har gått en nybörjarkurs i Freestyle kanske du blir sugen på att fortsätta. Vill du komma till nästa nivå med din Freestyle då kan du ta en fortsättningskurs. I denna kurs kommer mer fokus att ligga på musiktolkning, förararbete och programbyggnad. 

Hunden får lära sig att fortsätta arbeta utan att lägga märke till vad husse/matte gör. Även om du dansar eller tjoar så ska hunden fortsätta med sitt program och inte bli distraherad av vad du gör. 

Men det är inte bara hunden som får lära sig dansa i denna kurs utan även du som förare får tips på hur du kan röra dig för att öka dina poäng under en tävling. 

Även en del teori brukar förekomma i en fortsättningskurs i Freestyle.