jycke-tryck.se

Agilitykurser

Agilitykurser

För att träna Agiligty behöver din hund vara minst 12 månader gammal. Det är även bra om du innan har gått lydnadskurser med din hund så att du har bra lydnadskontroll samt att hunden är bra på att jobba i grupp med andra hundar. 

I en agilitykurs tränas olika hinder och ett stort fokus läggs på nogranna vägar, kontroll och lydnad. 

Det finns flera olika nivåer av agilitykurser från nybörjare till tävlingsklasser. 

Agility nybörjare

Denna kurs riktar sig till dig som inte tidigare har tränat agility men är sugen på att börja. Du behöver inga förkunskaper men din hund behöver vara minst 12 månader gammal och kunna hantera att vara lös i en grupp med andra hundar. 

Under denna kurs gås alla hinder på en agilityplan igenom. Varje hinder gås igenom för att se hur de ska utföras och hur man kan träna för att hunden ska lära sig dem. 

Agility grund pro

Denna kurs riktar sig till dig som redan nu vet att du vill börja tävla i agility med din hund och vill lägga ner mer tid på din träning redan från start. 

I denna kurs går man igenom olika basövningar utan agilityhinder samt börjar med träning av ordförståelse, tajta svängar, tränar hindersug samt stadga i starter. 

I denna kurs kan din hund börja från 6 månader. Den är ett komplement till Agility nybörjarkurs eller om man känner att det behövs mer grundträning efter att man har gått en Agility fortsättningskurs. 

Agility fortsättning

När ni har genomgått en Agilitykurs nybörjare och känner att ni vill lära er ännu mer så är det denna kurs som ni ska ta. Här får deltagarna lära sig grunderna i hur man styr hunden mellan hinder i kortare sekvenser. 

I denna kurs läggs fokus på grundläggande byten samt när och hur dessa används. Du kommer även att få lära sig vidare träning av enskilda hinder och få möjlighet att ställa frågor. 

Agility Pre Tävling klass 1

Är du en av dem som tycker det är jättekul med agility och vill ta det till nästa nivå och börja tävla då är detta kursen för dig. Här får du lära sig om regler, hur en tävling går till och att träna på tävlingsbanor. 

Förkunskaper till denna kurs är att du ska ha fått en agilitykurs fortsättning eller motsvarande. Här kommer det att vara tid för frågor och allt individanpassas efter varje ekipage. 

Agility handling

För att komma vidare i sin agility och få ett bättre samarbete med din hund kan du gå en kurs i Agility handling. Denna kurs riktar sig mot de som redan tävlar eller har kunskaper som motsvarar detta. Även denna kurs kommer att individanpassas efter varje ekipage. 

Agility kontaktfält

För att gå denna kurs behöver man ha gått en Agilitykurs nybörjare. I denna kurs fokuseras det på att komma vidare i träning för olika klätterhinder. 

De hinder som gås igenom är: balansbom, gungbräda och A-hinder. 

Efter ett första tillfälle får man välja om man vill träna efter stoppade kontaktfält eller springande kontaktfält på balansbommen.