jycke-tryck.se

Böcker

Att läsa böcker när man vill lära sig samarbeta bättre med sin hund är ett bra komplement till att gå en kurs och lära sig det praktiskt. Det finns väldigt många böcker och det kan vara svårt att veta var man ska börja. Ett tips är att fråga instruktören i din kurs om vilka böcker som vore bra att läsa som komplement till kursen ni tar. De brukar ha bra koll på vilka böcker som är bra inom det området. 

Har du precis skaffat en hund eller är i tankarna om att skaffa en så kanske du vill läsa en bok om hur du på bästa sätt tar hand om din valp. Det är alltid bra att läsa en bok om hur man lär sin hund på bästa sätt. Att tidigt börja arbeta med sin hund för att få till ett bra samarbete där hunden förstår dig och du förstår din hund är jätteviktigt för ert framtida förhållande. 

Om du senare vill börja tävla med din hund har du väldigt mycket vunnet om du tidigt började lära dig hur du kan arbeta med din hund. Även senare när du vill gå en kurs i någon specifik hundsport som exempelvis Agility rekommenderar vi att man läser en bok om nybörjare i Agility för att få in lite teoretisk kunskap innan man lär sig det praktiskt.