jycke-tryck.se

Kurser hund

Att gå en kurs med sin hund är ett bra sätt att både ha roligt tillsammans och lära sig att förstå varandra bättre. En hund kommer inte automatiskt att förstå och lyda vad du säger du måste lära hunden detta. När du får din valp kan du börja med att gå en kurs för att lära dig hur du ska lära din hund. Hur ni ska kunna samarbeta på bästa sätt. 

För de som vill ta det till nästa nivå finns det flera hundsporter att lära sig. Här finns det till exempel Agility eller Freestyle. Vad du ska gå är helt beroende av vad du har för intresse och vill göra tillsammans med din hund. Vilken hundras du har kan även det vara en avgörande fråga. vissa hundraser passar bättre till vissa hundsporter. Är du tveksam till vad som passar er kan ni gå en kurs i aktivering där ni får testa på olika hundsporter. 

Tävla med din hund

Ett mål med sin träning kan vara att tävla med sin hund. Du kan börja med att gå en grundkurs och sedan avancera dig uppåt för att ta dig till tävlingsnivå. Runt om i Sverige finns det många hundgrupper där du kan få stöd, råd och hjälp med hur du ska nå ditt mål med din hund i en hundsport. Online på exempelvis Facebook kan du även finna grupper för stöd, tips och inspiration. Du behöver inte veta från start vad du vill tävla i för hundsport utan du kan gå en aktiveringskurs för att ta reda på det. Men ju tidigare du börjar med din hundsport ju bättre chanser har du att du och din hund kan nå högre nivåer. 

Något som kan vara väldigt motiverande och roligt när du börjar tävla med din hund är att skaffa profil kläder, dvs olika prylar som vattenflaskor, jackor, tröjor med mera med ert eget unika tryck på. Även om man inte är ett proffs kan det vara väldigt roligt att kunna visa upp er som ett team. Titta online om du vill ha tips på hur du kan utforma din egen logga för ditt team.