HÄR NEDAN FINNS ALLA VÅRA PRODUKTER!
Välkommen till Jycke-Tryck och vår bokshop på Internet. Jycke-Tryck har varit aktiv sedan mitten på 80-talet med nyproduktioner, men det är sedan en tid slut med det. Vissa böcker är slutsålda och nu rear vi ut agilityböckerna. CD-skivan med ljudträning och Kantarellsöksboken är fortfarande högaktuella och heta tips!

Priserna nedan är inklusive moms, dock tillkommer postens avgifter för frakt. (Portot efter vikt och postens portotabell.)

Webbshoppen är till för beställningar från privatpersoner. Vill du bli återförsäljare kan du kontakta Jycke-Tryck på mailadress: shoppen@jycke-tryck.se

Tyvärr kan inte vår distributör hantera beställningar från utlandet. Vill du beställa till något annat än en svensk adress maila: shoppen@jycke-tryck.se

Scrolla neråt i ramen närmast till höger om texten, så finner du alla våra produkter!
CD- Fyrverkeri, åska och skott Varukorg

CD- Fyrverkeri, åska och skott Ljud för hundträning. Reagerar din hund på fyrverkerier, åska eller skott och vill du försöka träna bort det? Har du en ung hund som ännu inte blivit skrämd och vill du förebygga dåliga upplevelser?

Här har du chansen till enkel träning. Träningsmetoden bygger på att man spelar ljud av fyrverkerier, åska och skott på en så bra ljudanläggning som möjligt. Man spelar så ofta man kan, gärna någon timma varje dag. Meningen är att hunden inte ska reagera, utan bara uppleva ljudet som en naturlig bakgrund. Sedan ökar man volymen successivt, men ser till att hunden aldrig upplever något obehag. Mera instruktioner följer med skivan.

Denna CD är framställd av en ljudtekniker som arbetat på Sveriges Radio. Ljudet är av absolut högsta kvalitet.
 
Innehåller drygt 54 minuter.

ISBN 9789187652462 

Köp Recensioner Pris: 198 kr
Kantarellsök med hund

Kantarellsök med hundAtt leta kantareller med hund är något som blivit oerhört populärt. Vem vill inte finna mängder av den guldgula dyrgripen? Och när man dessutom kan ha nöjet att finna dem tillsammans med sin hund! Prata om att förena nytta med nöje! Och inte undra på att grannarna blir avundsjuka!
I boken står precis hur du ska gå till väga - och det viktigaste av allt: Vilka fel du måste undvika att göra.
Att lära din hund att finna och markera kantareller kan bli det bästa du någonsin gjort. Minst fyra månader om året har du världens mest naturliga aktivitet. Inget kan vara effektivare än en hundnos. Hunden hittar kantarellerna som växer under löv, rötter och på andra ställen där du inte kan se dem.
Det är en bra aktivering som minskar både anledning och tillfälle för hunden att hitta på bus. Många problem föds ju bl a ur tristess. Sedan 1979 har författarna haft kurser i kantarellsök och hela tiden fått bekräftat att alla hundar kan lära sig!
Omarbetad 2009 med ny layout och fantastiska färgbilder.


Av Anders Hallgren och Marie Hansson
Innehåller 90 sidor
 
ISBN 9789187652547

Köp Recensioner Pris: 169 kr
Mera agility
Mera agilityDen mycket populära fortsättningsboken vänder sig till den aktiva agilityföraren som har börjat tävla och vill lära sig mer. Utkom första gången 1993, omarbetad flera gånger, senast år 2005, med aktuella träningstips. Dirigering, sidbyten och handling är egna kapitel med otaliga skisser för olika övningar. Det finns också egna kapitel för kontaktfältsträning, för slalom och för att hoppa rätt.
Boken innehåller många problemlösningar med fylliga och mångsidiga råd för praktiskt taget varje problem som kan uppkomma. Den går också steget fullt ut och sätter in läsaren i tävlingspsykologi för agilityekipaget, lär ut hur man analyserar för att förbättra resultaten, förberedelser, uppvärmning, konditionsträning och skador. Över 60 fotografier i toppklass.

Av Marie Hansson
Innehåller 248 sidor
ISBN 9789187652363 
Köp Recensioner Pris: 30 kr
(Slutsåld) Agility för nybörjare
Agility för nybörjareSVERIGES MEST SÅLDA AGILITYBOK! Sålt i över 20.000 ex! 
Otroligt uppskattad grundbok (steg 1) för nybörjare i agility. Läs om hur du tränar hunden att klara de olika hindren. Om vilka specialtekniker du kan utnyttja. Om hur du bygger bana, bedömning, regler, klasser och mycket annat. Allt du behöver veta innan du börjar tävla. Boken är lättläst och enkel att ta till sig. Allt bygger på aktuella regler och moderna träningsmetoder. Vid varje regelrevidering utkommer denna bok i ny upplaga! (Tidigare titel på boken: Agility action)
Denna grundbok vänder sig till den som vill börja tävla och har en hund med normal motivation.
Omarbetad 2007. Nu färgbilder.
     
Av Marie Hansson
Innehåller 171 sidor.

ISBN 9789187652400
SLUTSÅLD. Recensioner
(Slutsåld) Agility på enkelt vis
Agility på enkelt visI den här boken kombinerar Marie sin kunskap som hundpsykolog sedan början av 80-talet med sin stora erfarenhet av agility sedan 1985.
Boken vänder sig till den hund som tycker att agility är svårt, som inte är tillräckligt motiverad eller koncentrerad. Du får en unik vägledning som gör att du kan analysera varför just din hund har svårt för agility. Du får dessutom flera kapitel med värdefulla tips om hur du kan göra det här enkelt - för både dig och din hund. Samt kapitel om inlärning av de olika hindren på enklaste vis.
Exempel på kapitel: Min hund fattar inte - hjälp till utredning. Tricks i inlärning. Klickerträning eller ej? Medhjälpare. Träna med hjälper. Träningsupplägg.
Marie tror att i princip alla hundar kan lära sig älska agility och har ett behov av agility. Så länge de är friska är det både roligt och nyttigt med den mentala stimulans och kroppskontroll som agility ger hunden. Det kan förvandla och utveckla en hund och få den att mogna till en harmonisk och trygg individ.  

Av Marie Hansson
Innehåller 148 sidor.  
ISBN 9789187652486
Slutsåld Recensioner Pris: 30 kr
Agility starter
Agility starterDen här boken handlar bara om starter i agility! Om hur man får kontroll över hunden. Hur man ger den fokus och fart i startögon-blicket. Hur man tränar bort tjuvstarter. Hur olika starter behövs för olika banor. Många banskisser med förklaringar på hur man kan lösa starten. En bok för den som vill göra allt rätt från början, eller den som vill träna om hunden och lära den klara starten bättre. Här finns allt beskrivet med många bilder!Av Marie Hansson
Innehåller 107 sidor  
ISBN 9789187652509
Köp Recensioner Pris: 30 kr
Agility Strategisk handling
Agility Strategisk handlingEn bok där du får lära dig alla knep om hur du kan föra hunden på banan, även om den är för snabb för dig!
En bok om att få hunden självgående och självständig. För alla som vill utvecklas och skaffa sig fördelar.
Ur innehållet: Hindersäkerhet långt ifrån föraren, avstånd sidledes, skikthandling, blindbyten, bakombyten i svängar och på raksträckor, din fysik, förkorta din väg, ordsignaler & fjärrstyrning, förarpsykologi.  
 

Av Marie Hansson
Innehåller 130 sidor
ISBN 9789187652523 
Köp Recensioner Pris: 30 kr
Döden i koppel
Döden i koppelVar hunden Rowdy orsaken till dr Stantons död? Vem får nu hand om Rowdy? Var pälstussen på sängen mördarens sätt att symbolisera ett dödshot? Kommer Holly Winter att kunna räkna ut vem mördaren är innan det är för sent?
DÖDEN I KOPPEL är den första i en serie av deckare i hundmiljö. Den är för dig som vill ha lättläst underhållning med mycket spänning i. För dig som älskar hundar är den speciellt härlig. Här är handlingen förlagd till lydnadsträning och tävling, vid besök hos uppfödare och hem för övergivna hundar.
Huvudpersonen, Holly Winter, är en hundtjej uti fingerspetsarna. Hennes liv är hundar. Hennes föräldrar var golden retriever uppfödare. Hon försörjer sig genom att skriva i en stor hundtidning. Hon har alltid haft golden retrievers och tränat och tävlat, men i den här boken tar hon hand om en alaskan malamute. Holly är en humoristisk kvinna med stark och varm känsla för hundar. Hon värnar och kämpar för dem i såväl handling som ord. Hon är du med läsaren, berättar på ett medryckande och personligt sätt och får en att känna samhörighet. Författaren Susan Conant, har vid det här laget skrivit åtta böcker.
DÖDEN I KOPPEL är den första i raden. De har blivit otroligt populära i USA och tre av dem har fått priset Maxwell Award för skönlitteratur av Dog Writers' Association of America. Hon bor i Massachusetts med sin man, två katter och två alaskan malamutes.

Översättning av Marie Hansson.
Av Susan Conant
Innehåller 193 sidor  
ISBN 9789187652240
Köp Recensioner Pris: 30 kr
Apport
ApportHär kan du läsa om hur du lär in apportering från grunden på valp och vuxen hund. Du som redan börjat öva och är missnöjd med resultatet får råd. VARJE FEL en hund kan göra i apporteringen finns redovisat, med mängder av olika träningstips för vart och ett.
Med tålamod, kunskap om inlärningspsykologi och ett gott humör kan varje hund läras konsten att apportera. Mycket användbart även vid aktivering....Av Marie Hansson
Innehåller 56 sidor  (Häftad)
ISBN 9789187652448
Köp Recensioner Pris: 30 kr
(Slutsåld) RYGGPROBLEM HOS HUND - Bakomliggande orsaker till beteendeproblem
Ryggproblem hos hund En forskningsrapport av Anders Hallgren, hundpsykolog, psykolog fil.lic

Visste du att risken för ryggproblem är så stor som 63% på en "helt vanlig hund"? Studien visar också samband med problem-beteenden. Du kan dessutom läsa om hur man förebygger ryggfel.
Högaktuell!Omarbetad hösten 2010, nu med färgbilder! Utgiven av Dogma Förlag.


Av Anders Hallgren
Innehåller 36 sidor  (Häftad)
ISBN 9789163373909
Slutsåld Recensioner Pris: 30 kr
Min bästa vän
Min bästa vänSUCCÉBOKEN. Rekordförsäljning!
Hittills sålt i snart 48.000 exemplar!
Boken är så populär av framför allt tre skäl.
● Den är lättläst.
● Den tar upp hela grunden i hunduppfostran och hundpsykologi och dessutom med den mjuka ideologin.
● Den har mängder med trevliga aktiveringstips.
AKTIVERING, är det viktiga ämnet som handlar om hundens behov av mental motion. 1/3 av boken berör det. Du får mängder av roliga och enkla tips om hur hunden ska aktiveras. Aktiveringens idé bygger på naturliga sysselsättningar. Och man behöver inte nödvändigtvis gå utomhus för att kunna träna. Vi delar in aktiveringsövningarna i fyra rubriker:
● BALANSARBETE
● NOSARBETE
● PROBLEMLÖSNINGSUPPGIFTER
● INLÄRNING PÅ SKOJ OCH TILL NYTTA.
De här övningarna gör din hund tillfredsställd och harmonisk. Det finns otaliga övningar och varje övning är pedagogiskt upplagd med tips på vad du kan kalla den, ingående beskrivning på hur du ska göra och vad du ska tänka på innan och dessutom förslag på hur du kan utveckla den färdiga övningen, om du vill.
Dessutom i boken: ATT VÄLJA HUND - många nya synpunkter. LÄRA FÖR LIVET - valpuppfostran då den är som bäst. HUNDENS SPRÅK - om kroppssignaler hos människa och hund. FLOCKEN - om hundens relation till familjen. STRESS - vad stress är och hur du ska handskas med den. LYDNADSTRÄNING OCH INLÄRNINGSREGLER - om glad lydnadsträning med inlärningspsykologi invävt.
Ny omarbetad upplaga sommaren 2007. Nu i större format, med modern, färgrik layout och med många färgbilder.
Hundpsykologi då den är som mest intressant. En bok om mjukhet, med värme.

Av Marie Hansson.

Innehåller 176 sidor

ISBN 9789187652424
Boken finns att låna på biblioteket

Varukorg