Foto: Marie Hansson


Foto: Christina Magnusson


Foto: Marie Hansson

« Tillbaka

Sommarlov och slappa dagar

Rekord för mig på fler än ett sätt. Aldrig förut i mitt vuxna liv har jag tagit 4 veckor ledigt och inte har jag lämnat bloggen tom så här länge heller! Visserligen har jag läst mail några gånger i veckan och jag har hållit koll på räkningar och artiklar som ska levereras, men i övrigt har jag försökt att inte känna plikten kalla!

Vädret har varit helt OK, vilket ju var lyckat med tanke på att vi bestämt oss för att vara kvar här på hemmaplan i Halmstad. Jag har så mycket kvar att utforska och jag är inte det minsta less på allt vad den här kommunen har att erbjuda! Martin för sin del har längtat efter att få leva enkelt och bekvämt, inte lägga energi på något mer än vad han känner för stunden. Så vi har solat och badat, han har pysslat lite med huset medan jag har gått med hundarna eller cyklat.

Vi har gjort en utflykt till Norrvikens trädgårdar tillsammans med hundarna och åt sedan en sen lunch i Torekov. Jag hade bokat några biljetter för underhållning på kvällstid.

Det började med musik på scenen vid sanddynerna i Tylösand och oss på första parkett vid bord på restaurang som också låg vid scenen. Det var tack vare Martins inspiration om mat och rena flaxen när han ringde ett par dagar innan och frågade om bord och det blivit ett återbud. Nu vet vi hur bra det var att sitta så och kan beställa i god tid en annan gång. Louise Hoffsten och the Husband underhöll med covers och kvällens höjdpunkt blev på det stora dansgolvet innanför glasdörrarna sedan, då Clabbe av Geijerstam var DJ och Martin och jag dansade i princip i tre timmar i sträck. Det var helt underbart med hans stil och stämning och låtarna från 80- och 90-tal var gudomliga!

Sedan var det veckan därpå dags för ”Sunset Tennis” i Båstad. Härlig underhållning för mig som alltid älskat tennis och även Martin tyckte det var kul. Vi såg Robin Söderling i hans första match och under helgen som följde tittade vi på inspelad final där han spelade samma fantastiska spel. Det var också kul att se lite av Båstad under ”tennisveckan”, sådant man bara läser om i tidningar annars.

Sista veckan var det Stand-up-comedy med Johan Glans med flera i Tylösand. Vi satt på medhavd filt och skrattade i nästan två timmar. De var många och stilen skiftande, men det fanns något roligt med var och en av aktörerna.
Vi cyklade också in en sen eftermiddag och Martin tog ett dopp i det för året ovanligt kalla havet, medan jag väntade på stranden. Sedan gick vi upp på After Beach och åt hamburgare och lyssnade på musik, samtidigt som Martin tog en öl och jag ett glas vin. Så mysigt. En kväll blev det också revansch för Martin på äventyrsgolfen på Punsch. Där jag sopade mattan med honom i midsomras.
En underbar höjdpunkt hos Lasse och Anna fick vi också en helt perfekt varm kväll, där vi kunde sitta på deras underbara uteplats under träd med lampor i och grilla ”hemgjort” kött! Att spela spel inomhus när regnet till slut invaderade oss på nattkröken, var också en riktig höjdare för min del!

Precis i slutet på dessa veckor blev äntligen vinden helt rätt, inte för svag och inte för stark och riktad åt rätt håll, in mot land vid den långgrunda och generösa stranden vid piren. Då skulle jag testa vindsurfing. Vi hyrde utrustning, våtdräkt och nybörjarbräda och litet segel, på den surfshop Martin känner sedan tidigare som just etablerat sig i nybyggt hus på stranden. Martin hade sagt att han behövde tre timmar för att lära mig. Lite känsla för vind har jag sedan jolleseglingen under tonåren. Men jag måste erkänna att jag blev lite förskräckt när jag insåg att här fanns absolut ingenting att stödja sig på. Inte ens masten var stabil! Men så småningom började jag ändå få klämmen på tekniken och hur jag skulle dra upp seglet ur vattnet och till slut kunde jag också segla en sträcka på ca 100 meter och ”svänga” åt båda håll. Det var triumferande och jag kände att jag ville sluta där. För precis som i hundträningen ville jag trycka på ”spara” och minnas den känslan av kontroll. När vi tittade på klockan insåg vi att vi bara hållit på i en timma. Det överraskade Martin och jag blev extra stolt!

Men det är många fina minnen och de här hemma på altanen kommer inte långt efter, när Martin grillar fantastisk mat och jag pysslar med alla tillbehör, samtidigt som vi dricker lite vin. Vi har haft många härliga kvällar tillsammans där, även om det sällan har varit jättevarmt. Men trots att vädret varit si och så vissa dagar, så har de flesta kvällar blivit fina ändå och då är det svårt att tänka sig något annat än ”Ska vi grilla ikväll också?”.

För min del tog semestern slut när det var en vecka kvar i juli. Men jag tar upp följande aktiviteter i egna bloggar. Sheltielägret och jobbresan till Finland.

Skrivet den: 2011-08-08
 
« Tillbaka